середа, 28 квітня 2021 р.

28 квітня - День працівників швидкої медичної допомоги

 


Саме в цей момент, доки ви читаєте ці слова, десь у світі лікарі швидкої допомоги рятують комусь життя, а сьогодні ще й їх професійне свято – День працівників швидкої медичної допомоги.

Ми хочемо привітати і щиро подякувати людям, котрі в будь-який момент готові надати допомогу і примчати будь куди. Ви заслуговуєте на нескінченну шану та повагу, ваша справа – це справа життя, і ми її неймовірно цінуємо.

Певно, що в усі часи існували такі бригади, які приходили на допомогу тим, хто цього потребує. Ще у 15 столітті, хворих поміщали в монастирі, де їм надавалося потрібне лікування і увагу. Як правило, це були приватні заклади і обов'язково вони належали тому чи іншому спонсору.
У таких місцях не було професійних лікарів, а прості парафіяни доглядали за хворими, постачали їх одягом і харчуванням. Заліковували рани і допомагали вижити у разі потреби.

Тільки в кінці 19 століття була створена справжня швидка допомога, а її дата припадає на 28 квітня 1898 року. Це і пояснює, чому саме сьогодні ми відзначаємо цей день.

Зараз працівники швидкої медичної допомоги стоять на передовій і приймають весь удар від COVID-19 на себе. Вони – перші, хто стикається з хворими і потрапляють в зону ураження. Фельдшери ризикують своїм здоров’ям, наражають на небезпеку рідних або ізолюються від них на невизначений час. У кожного з них є сім’я, рідні, але у такий складний час бригади лікарів обирають рятувати, а тобто виконувати свій обов’язок перед нами.


Немає коментарів:

Дописати коментар

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

  29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» ...