понеділок, 14 червня 2021 р.

14 червня – Всесвітній день донора крові ♡

 


♡ З твоєї краплі крові починається море життя!

Всесвітній день донора крові Всесвітня організація охорони здоров’я і багато країн світу відзначають 14 червня.
Безпечна кров потрібна всім. Вона життєво необхідна і для лікування, і для надання екстреної медичної допомоги. Кров використовується для подовження і покращення життя пацієнтів, які потерпають від смертельно небезпечних захворювань, проведення складних медичних і хірургічних процедур, допомагає врятувати життя матерів і новонароджених, поранених на фронті та тих, хто потрапив у надзвичайні ситуації.
Сьогодні забезпечення достатньої кількості безпечної крові можливе лише шляхом добровільного донорства. Саме тому у 2005 році Всесвітня асамблея охорони здоров’я запровадила спеціальний день, щоб висловити вдячність донорам і закликати людей активніше брати участь у донорському русі.



Сьогодні, у Всесвітній день донора, вітаємо всіх добровольців, і тих, хто хоча б раз здавав кров, і тих, хто продовжує цю добру традицію. Щира подяка вам за вашу чуйність і активну життєву позицію. Адже, стаючи донором, ви не залишаєтеся байдужими до чужої біди, допомагаєте у найважчий період життя людини, що викликає захоплення і повагу.
 
Бажаємо вам міцного здоров’я на довгі роки,  успіхів і удачі, благополуччя, сімейного тепла і особистого щастя, поваги і визнання пацієнтів, яким ви даруєте радість здорового життя!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

  29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» ...