неділю, 19 жовтня 2014 р.

Всеукраїнський день боротьби з захворюванням раком молочної залози



«Що страшно при раку, так це те, що він завжди перевершує найгірші очікування»
 Тоні Парсонс
17 січня 2005 року президент України своїм указом заснував Всеукраїнський день боротьби з захворюванням раком молочної залози. Цей день був призначений на 20 жовтня. З того моменту під гаслом антиракової боротьби в Україні щорічно проводяться заходи, присвячені проблемі онкологічних захворювань молочної залози.


«З якою б непристойністю рак не катував і не мучив тебе сьогодні, завтра все зможе стати ще гірше»
— Тоні Парсонс
До групи ризику захворіти на рак молочної залози схильна практично кожна жінка і багато чоловіків. Найчастіше ця онкологічна проблема наздоганяє жінок у віці понад 40 років із спадковою схильністю до даного захворювання. Факторами додаткового ризику медики називають пізню менопаузу, куріння, пізні перші пологи, переривання вагітності, ожиріння, несприятливу екологічну ситуацію і т.д.



«Світ — це сам себе пожираючий рак»
 Генрі Міллер
Всеукраїнський день боротьби з захворюванням раком молочної залози створений для того, щоб звернути увагу громадськості на стрімке зростання показників захворюваності на рак грудей в Україні. Крім того, цей день звертає увагу всіх жінок на необхідність проведення своєчасної діагностики для раннього виявлення Всеукраїнський день боротьби з захворюванням раком молочної залози онкологічних патологій.


«— Ти добре виглядаєш!
— Дякую, в мене рак!»

 «Секс у великому місті»




Немає коментарів:

Дописати коментар

24 березня - Всесвітній день боротьби з туберкульозом

  Ця дата обрана не випадково, адже в цей день у 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді бу...