середа, 3 березня 2021 р.

3 березня - Міжнародний день охорони здоров'я вуха та слуху

 





Світ сповнений дивовижних звуків. Можна годинами слухати цю чаруючу музику рідного світу. Та, на жаль, не кожній людині дано це дивовижне відчуття. Причини цього — проблеми слуху. Слух — це чудовий дар, яким природа наділила людину. Без нього людина занурюється у безмовності, переставши бути повноправним членом людської спільності. Слух є невід’ємною частиною сприйняття навколишнього світу.

Всесвітня організація охорони здоров’я заснувала спеціальний день, який присвячений охороні здоров’я вуха та слуху. Кожного року 3 березня відзначається Міжнародний (Всесвітній) день охорони здоров’я вуха та слуху.

На сьогоднішній день втрата слуху вважається найпоширенішою сенсорною формою інвалідності у світі. За даними ВООЗ, від глухоти та порушень слуху страждають більше 275 млн. чоловік.

Основними причинами глухоти та приглухуватості називають хронічні інфекції вуха та ряд захворювань: краснуха, кір, паротит, менінгіт. Деякі лікарські препарати та шкідливі фактори навколишнього середовища також є основними причинами глухоти. Однак здоров’я починається з дитинства. Згідно з останніми дослідженнями, щороку збільшується кількість дітей з порушенням слуху. Порушення ці починаються ще до народження дитини, коли майбутня мама хворіє на різні інфекційні хвороби. Навіть той самий грип може наробити багато біди для майбутнього немовляти. У ранньому віці діти часто хворіють на кір, паротит, кашлюк, скарлатину, що істотно впливає на орган слуху. Також неконтрольований прийом антибіотиків має негативний вплив на слух. Багато інших проблем і хвороб у дитинстві впливають на отологічні захворювання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

  29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» ...