середа, 27 вересня 2023 р.

105 років від дня народження В.О. Сухомлинського



 Василь Сухомлинський – видатний педагог сучасності

«Споконвіку славна у дерзанні
Золота учительська душа
Та найбільше нині у пошані
Світлий геній школи Павлиша»
(Г. Гораш)

28 вересня 2023 року виповнюється 105 років від дня народження видатного українського педагога, письменника, суспільного діяча, вченого зі світовим ім’ям Василя Олександровича Сухомлинського, який все своє життя присвятив вихованню й навчанню молоді, а його творча спадщина з роками не втрачає своєї актуальності. 
З-під пера автора вийшло понад 40 книг, 600 статей, 1500 мініатюр – казок, притч, новел та оповідань для дітей. Ім’я видатного педагога і талановитого письменника Василя Сухомлинського здобуло пошану і славу не тільки в Україні, але й у багатьох країнах світу. 
Найвідоміша його книга «Серце віддаю дітям» вийшла 30 мовами світу. Його ідеї, науково-методичні розробки, педагогічний досвід втілюються в навчально-виховних системах європейських держав, Японії та Америки. 
Безліч творів українця було перекладено на 53 іноземні мови, його праці видавалися в Англії, Китаї, Японії, Німеччині, Франції, Іспанії, Польщі та багатьох інших країнах.




Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня - День Європи

  День Європи в Україні - нова дата  Раніше Україна відзначала День Європи третьої суботи травня, окремо від решти європейських країн. 8 тра...