понеділок, 5 лютого 2024 р.

4 лютого — Всесвітній день боротьби проти раку

 



Рак не обирає. Ця хвороба вражає мешканців усіх країн, багатих і бідних, чоловіків та жінок, дітей та дорослих. Онкологічні захворювання стали однією з найбільш актуальних і невирішених медичних проблем людства.  За останніми прогнозами ВООЗ, якщо темпи захворюваності зростатимуть і надалі, то до 2030 року кількість людей, що вперше захворіли на рак, зросте на 77% і сягне 35 млн.

Медики закликають українців проводити профілактичні заходи. 

У 40% випадків раку можна запобігти простими повсякденними діями. Наприклад, причини третини смертей від раку – це куріння, надмірна вага, вживання алкоголю, малорухливий спосіб життя та недостатнє споживання рослинної їжі.  Дбаючи про здоровий спосіб життя ви знижуєте ризики захворіти! Також дуже важлива рання діагностика захворювання. У більшості випадків виявлення хвороби на ранніх стадіях в рази підвищує шанси на її вдале подолання. Тому при перших тривожних симптомах – не чекайте, поки саме мине. Запишіться на огляд до лікаря — зруйнуйте раку плани!

Немає коментарів:

Дописати коментар

День пам’яті Чорнобильської аварії

  Чорнобиль…Чорний біль нашої землі. Скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи .     26.04.1986   ...