пʼятницю, 16 лютого 2024 р.

Приємний сюрприз!

 Приємний сюрприз для нашої бібліотеки! Новенькі книжечки нам подарували Ірина Вікторівна Петряшева та Дар'я В'ячеславівна Князькіна.  Щиро дякуємо за таку добру ініціативу! Впевнені, що наші читачі обов'язково зацікавляться !!! 




Ольга Каліновська, Олег Криштопа  "Герої (НЕ)війни. Про мертвих, живих і ненароджених".

Автори книги — відомі військові журналісти

Правдива інформація «з перших вуст»: болючі сповіді тих, хто бачив смерть на власні очі

Нові герої України: історія подвигу, яку ми маємо знати!

За кожною подією цієї війни, які колись проаналізують військові аналітики та стратеги, – Кримом весни 2014-го і Донецьком, горою Карачун і ДАПом, Іловайськом і Дебальцеве – сотні життів їх безпосередніх учасників: живих, які особисто розкажуть про себе на цих сторінках, та мертвих, голосом яких стануть їх рідні та побратими. Подвиг льотчиків з бригади морської авіації у Ново-федорівці, що врятували з Криму унікальну військову техніку; історії донецьких «ультрас», з яких народився добровольчий батальйон «Донбас» Й інший бік цієї війни – політичні та фінансові оборудки і те, що називають «небойовими втратами».

Без міфологізації, без танців на кістках, з потом і кров’ю. Ця книжка – пряма мова тих, хто зробив достатньо для України, аби бути нарешті почутим. 



Олена Герасим'юк  "Розстрільний календар"

Це унікальна хроніка політичних репресій в радянській Україні. Страшні події нашої історії ХХ століття - арешти, допити, заслання, розстріли українських політичних діячів, військових, науковців, митців, письменників, громадських активістів - викладені не у звичній хронологічній послідовності, а прив’язані до традиційного календаря. Тут не лише зафіксовані дати подій, але й подані короткі розповіді про долі людей, які зазнали переслідувань та катувань. Така форма викладу наочно показує схему роботи радянської репресивної машини та привертає увагу до сторінок історії, які нам потрібно знати і пам’ятати.

 


Чігозі Обіома "Рибалки"

Четверо братів — Бен, Ікенна, Боджа і Обембе, — скориставшись відсутністю батька, вирішили порибалити на забороненій річці. Хлопці зустріли там божевільного Абулу, який вміє передрікати майбутнє. Він сказав, що старший із братів — Ікенна — невдовзі буде убитий. І його вбивця — хтось із рибалок. Після цієї звістки хлопець дуже змінюється: Ікенну ніби підмінили. Брати починають псувати відносини між собою. Пророцтво Абули збувається: Ікенну вбиває рибалка. Але ніхто не думав, що той рибалка — рідний брат.


Дара Корній "Сузір'я Дів"


Є таке сузір’я, в якому кожна жінка від народження має свою зорю. Є така й у Василини — представниці давнього шляхетного роду Коморовських. Мабуть, ця зоря й оберігає дівчину в складні моменти. А може, її захист — то старовинний оберіг, подарований бабусею Терезою? Чи то сама бабуся, яка душею-зіркою-птахою прилинула до онучки, щоб уберегти її від чогось лихого?



Ми щиро і безмежно вдячні за подаровані книги, за внесок у формування фонду бібліотеки.  Така увага радує, надихає і читачів, і працівників книгозбірні. Адже нові книги - це завжди свято.

Тож, до зустрічі у бібліотеці!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

День пам’яті Чорнобильської аварії

  Чорнобиль…Чорний біль нашої землі. Скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи .     26.04.1986   ...