пʼятниця, 9 червня 2023 р.

День бібліографії "Краєзнавчі джерела рідного краю"

 


Щорічно у травні відзначаємо День краєзнавства. 28 травня 1925 року у  Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства, на якій було створено Український комітет краєзнавства. Цей день вважається офіційною датою вітчизняного краєзнавчого руху.

      Кременчуцька міська публічна бібліотека активно займається розповсюдженням краєзнавчих знань.  Адже дуже важливо підтримувати інтерес до минулого і сьогодення нашого краю. 

      8 червня з цієї нагоди у  відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ відбувся День бібліографії «Краєзнавчі джерела рідного краю». 

     Бібліотекарі освітніх закладів міста Кременчука завітали до бібліотеки.  Працівники КЗК КМПБ підготували цікавий перегляд краєзнавчої літератури та  розповіли про організацію краєзнавчого фонду бібліотеки. 

А будь-який, навіть найбагатший фонд не виконує своїх функцій, якщо на нього не має добре упорядкованого довідково-бібліографічного апарату.

Тож присутні дізнались про зведений Краєзнавчий каталог бібліотеки та пройшли тренінг з користування сайтом КЗК КМПБ під час якого здобули нові знання та отримали алгоритм пошуку краєзнавчої літератури в електронному каталозі.

     Корисною була інформація про можливості платформи «Дія. Цифрова освіта» для  підвищення медіаграмотності та вдосконалення цифрових навичок бібліотекарів освітніх закладів.

    Однією  з важливих ділянок краєзнавчої роботи є видавнича. Присутніх зацікавив бібліографічний покажчик  «Кременчук – штрихи історії і сьогодення: література про м. Кременчук», який презентувала  головний бібліограф.

    Гостям заходу сподобалась книжкова виставка «Кременчук – горизонти поступу» та віртуальна виставка «Кременчук від А до Я», яку підготували бібліотекарі відділу.








Немає коментарів:

Дописати коментар

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

  29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» ...